Davos juli 2013 - Swiss Alpine Marathon 78k

Mitt allra första riktiga ultralopp. Tidigare hade jag aldrig sprungit något lopp som var längre än 5 mil. Nu skulle det bli nästan 8 mil och i alperna med 2600 höjdmeter. Bilderna är från Lottas och mina vandringar i bergen runt Davos dagarna före och såklart från själva loppet. Swiss Alpine marathon består egentligen av många olika lopp som går samma dag och samtidigt som jag sprang mitt lopp var Lotta med och sprang ett 21 km halvmaraton i bergen.

Dagarna före start var jag i det närmaste livrädd, och jag sov inte en blund natten före loppet. Det blev också riktigt tufft eftersom det var 30 grader i skuggan på 1500 m höjd under dagen. I dalgångarna i solen kokade värmen och även om de satt ut extra vätskestationer, så har jag ändå aldrig någonsin känt mig så törstig som jag gjorde under en av sträckorna mellan vätskekontrollerna under loppet.

Trots oron före och den intensiva värmen, var Swiss Alpine en fantastisk upplevelse i spektakulär miljö, som jag absolut rankar, åtminstone fram till dess, som det häftigaste loppet jag varit med om. Mitt mål var, förutom att ta mig runt, att klara mig under 11 timmar. Jag sprang på 10:32 och har inte kunnat vara nöjdare. Tävla i sol och värme är verkligen min grej.

🙂

Senaste kommentaren

14.09 | 14:18

Tack Lars, det värmer verkligen att höra.

14.09 | 11:42

Starkt av dig, Micke, att dela med dig av dina tankar och känslor även när det mörkt och jobbigt.
Jag uppskattar verkligen dina texter som du brukar dela med dig av.

04.12 | 06:14

Fint att höra Lotta/ Kram på dig med❤️

04.12 | 03:22

Jag är lyckligt lottad som kan utföra mitt intresse och arbete utan kroniska Smärtor. Var rädd om dig/Kram

Dela den här sidan